Kategorier
🍕

Napolitansk pizzadej med poolish

Ønsker du at forvandle din napolitansk pizza til en ægte italiensk fest for smagsløgene? Så lad os introducere dig til en 24 timers pizzadej med poolish-fordej. Denne dejlige forberedelsesteknik vil give din napolitansk pizza en dyb smag og en let, luftig skorpe. Så lad os komme i gang med at skabe en uforglemmelig smagsoplevelse!

Denne 24 timers pizzadej svarer til 4 napolitansk pizza.

Ingredienser til Poolish – Laves 24 timer før
  • 120 g hvedemel (tipo 00)
  • 120 ml lunkent vand
  • 2 g tørgær
  • 2 g honning
Ingredienser til dejen
  • 500 g hvedemel (tipo 00)
  • 280 ml lunkent vand
  • 244 g poolish (fra dagen før)
  • 16 g havsalt
Toppings (Efter præference)
  • San Marzano tomatsauce
  • Mozzarella di Bufala (eller mozzarella)
  • Frisk basilikum
  • God ekstra jomfru olivenolie
  • Prosciutto, artiskokker, svampe eller andre yndlingstoppings
  • Se dette indslag for inspiration
Tjek denne napolitansk pizza opskrift ud!
Dag 1: Forbered Poolish
  1. I en skål kombineres hvedemel, lunkent vand, honning og gær til indtil alt er rørt sammen.
  2. Dæk skålen med plastfolie og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time og derefter sættes den på køl i 16-24 timer. Dette vil fremme fermenteringen og udviklingen af en rigere smag.
Dag 2: Lav din 24 timers pizzadej
  1. I en stor skål blandes poolish og lunkent vand. Derefter tilføjes halvdelen af melen og røres godt rundt. Til sidst tilføjes den sidste halvdel af melen og havsalten. Brug en spatel eller dine hænder til at blande ingredienserne, indtil en sammenhængende dej dannes.
  2. Overfør dejen til en let meldrysset overflade og ælt den i ca. 10-15 minutter, indtil den er glat og elastisk.
  3. Efter æltningen skal dejen hvile i 30 minutter. Når hviletiden er ovre foldes dejen ind under sig selv indtil den er glat.
  4. Form dejen til en kugle og placer den i en olieret skål. Dæk skålen med plastfolie eller en fugtig klud og lad dejen hvile i ca. 30 time ved stuetemperatur. Dette giver dejen mulighed for at hæve og udvikle sin karakteristiske smag og tekstur.
  5. Når dejen har stået i 1 time, vendes den ud på køkkenbordet. Fra nu af skal toppen af dejen forblive toppen. Del dejen ud i 4 lige store klumper og lig klumperne med deres glatte side mod bordoverflade. Nu “lukker” man klumpen ved at strække den fra den en side af dejen til den anden side, indtil at klumpen virker glat og stram.
pizzadej 24 timer
Samling og bagning af din napolitansk pizza:
  1. Forvarm din ovn til den højeste temperatur, den kan opnå (normalt omkring 250-300°C), og sørg for at placere en pizzasten eller en bageplade øverst i ovnen, og forvarm ovnen i ca. 1 time.
  2. Tryk nu din dej ud til den ønskede tykkelse og form på en let meldrysset overflade.
  3. Overfør din dej til en pizzaspade eller en let melstrøet bageplade.
  4. Spred et generøst lag af tomatsauce på dejen og drys med revet mozzarella samt dine ønsket toppings.
  5. Bag din 24 timers pizzadej på den varme pizzasten eller bageplade i ovnen i 8-10 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun og toppings er smeltet og boblende.
  6. Fjern din napolitansk pizza fra ovnen og drys rigeligt med frisk basilikumblade over. Dryp med god ekstra jomfru olivenolie for ekstra smag.
  7. Skær din napolitansk pizza i skiver, servér og nyd denne autentiske italienske smagsoplevelse!

Med denne opskrift kan du skabe en napolitansk pizza, der er fyldt med dybde, smag og kærlighed til traditionerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *